luni, noiembrie 20, 2006

experiment

Duminica seara, butonand la calculator, m-am simtit extraordinar in [re]descoperind colindele lui Hrusca intr-un coltisor de HDD. Cu ocazia asta mi-am adus aminte de sentimentele avute anul trecut si mi-am zis sa fac un "experiment" si cu elevii.
Azi la toate clasele am dus niste boxe de calculator si mp3 playerul cu Hrusca. Pe fondul muzical astfel creeat mi-am predat materia iar cu coada ochiului le-am observat reactiile: cativa au ramas neschimbati in atitudine si comportament, altii pareau indiferenti, insa majoritatea (in special fetele) aveau o privire melancolica si visatoare. Ci siguranta ca is traiau amintirile iernilor din anii trecuti. Per ansamblu elevii au devenit mai calzi (da! asta e cuvantul) si mai receptivi. Sunt sigur ca muzica de azi i-a scos putin din cotidianul in care profii se perinda pe la catedra oferind franturi de informatie si cam atat. Prea putini isi fac timp sa mai si daruiasca ceva.
Concluziile? Doua la numar:
1. It takes only a little to make some people happy and warm.
2. So, Hrusca all week long.

5 comentarii:

  1. Yup, tata pune la pregatire colinde.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dragutz gest.
    }{
    Asta denota ca si 'profii' au sufletzel.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  3. incearca sa ii tii 2 saptamani asa. o sa ai cei mai mari dusmani pe care i-ai avut vreodata :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Colindele sunt, din pacate, "de sezon". Incearca niste manele : efect garantat si avantajul de a putea fi utilizate pe parcursul intregului an!

    RăspundețiȘtergere