sâmbătă, ianuarie 27, 2007

final de saptamana cu ninsoare

Olimpiada. Faza locala. Cativa participanti. N-au invatat mai de loc si asta ma dezamageste. E clar. Se simt si ei in vacanta si nu-i condamn. Astfel de concursuri scolare imi reamintesc nivelul mediu de pregatire al elevilor. Si nu e vorba de materia in sine, ci ca-si expima foarte greu si stalcit ideile in scris. Se observa lejer o lipsa generalizata a lecturii, fie ea si de ziar. Citindu-le lucrarile n-am facut altceva decat sa ma aleg cu dureri de cap. Si zambete amare.
Dupa-amiaza a inceput sa ninga. Cu zgarcenie. Frigul de afara ma face sa sper la mai mult.
Vreau vacanta ..si timp liber. Pe cel de azi l-am irosit dormind. Si aveam atatea de facut!

2 comentarii:

  1. Boyarule, de ce nu mai citesc copiii? Nu doar elevii tai, ci in general. Cu ce si ocupa timpul liber, de fapt? TV? Games? Internet? Ca vad asta peste tot. Si ma aflu gata sa dau in pacatul batrinilor: "ehei, pe vremea mea, noi citeam Razboi si Pace de placere, pe sub banca!"

    Ada in TX

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu cum isi pierd vremea. Cu siguranta foarte mult net si manele + chefuri fara nici un soi de substrat. Altii se refugiaza in Counter Strike si alte jocuri similare.
    E trist ca nu se implica si ei in propria educatie. Iar cand ne implicam noi (ca educatori) percep fenomenul ca o tiranie/dictatura fortata. Unii se razboiesc si opun rezistenta. Altii, mai grav, intra intr-o stare de idiferenta totala fata de educatie, stare din care cu greu ii mai poti scoate, fie si pentru simplul motiv ca s-au obisnuit prea mult cu starea asta.

    RăspundețiȘtergere