vineri, ianuarie 12, 2007

prima saptamana

Uite ca a trecut si prima saptamana de scoala din 2007. Mi-am reluat cu dezinvoltura activitatea si mi-am revazut cu placere elevii. Si-au pastrat acelasi entuziasm exploziv in a face nazbatii si a-ti raspunde neasteptat de inteligent in unele situatii. Eh, nu chiar toti au talentul asta. Privindu-le retrospectiv, aceste prime cinci zile seamana mai degraba cu timpul scurt intre doua trenuri intr-o gara aglomerata. Totul trece atat de repede pe langa mine si, suprinzator, sunt multumit de asta.
Tot in sapatamana asta m-am [re]apucat de citit la modul serios (finalizat si lectura din Capote). Mai ales ca am descoperit linistea benefica si calmanta a bibliotecii din scoala. E uimitor cum un mobilier nou, prospat instalat, poate sa schimbe atmosfera trista si comunista de aici. De-abia astept orele libere sa mai dau o fuga jos, in linistea rafturilor cu volume si ma bucur ca un copil galopand peste file intregi sau zabovind la intorsaturi de fraze.
E seara acum, aproape bezna. Ploaia s-a pornit salbatic si pe albstrul inchis al cerului se ghicesc zburatoarele grabite, in stoluri. Mi-e dor de ploi torentiale, de soare torid, de caramel topindu-se delicios.

Un comentariu:

  1. Boyarule, te-a luat melancolia ? :D

    Da si mie imi placeau enorm bibliotecile, desi din pacate nu am mai trecut de foarte multa vreme pe acolo. Aceea liniste este una cum nu prea mai gasesti niciunde. Doar gandurile tale iti vorbesc, dornice sa se intalneasca cu ale unui scriitor, lasate in paginile unei carti ...

    RăspundețiȘtergere