joi, februarie 15, 2007

lapte in exces si guvern tampit

Unii scolari merita stransi de gat. Nu toti. Doar cei din clasele primare care se bat pe strada cu laptele primit de la scoala. Sau daca nu se bat, arunca cutiile sub rotile masinilor la semafoare, de dragul de a le auzi pocnind. Mai bine le-ar fi dat statul niste cianura. Si cand te gandesti ca de anul asta li se va da si miere... OMG!

7 comentarii:

  1. Vor prinde muste cu manualul, asemenea lui Nica :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Sor-mea imi aducea laptele mie. Eu nu beam lapte in general pe vremea ceea, dar ala era deosebit. Era dat moca de guvern... era bine sa beau lapte gratis platit de sute de ori la foncul scolii si al clasei si al tarii si...
    De ce nu mai sunt in oras acum?...sa imi dea si mierea ce curge siroaie de la guvern...

    RăspundețiȘtergere
  3. Boyarule, statul si-a facut datoria. Copii nostrii isi vor aduce aminte de perioada cand in tara asta de kko curgea lapte si miere.
    Ideea asta a fost cat se poate de stupida, si nu voi sta acum sa dezbat toate aspectele ei.
    Nu stiu daca ai mancat vreodata biscuiti dulci cu branza topita, insa desi contractele sunt facute pe lapte, asta le-au adus la scoala lui ficamea vreun an de zile, ca cica lapte nu aveau de unde ?! Intrebarea mea este: cum dracu de au castigat licitatia atunci ?!

    Parerea mea este ca in loc sa le dea "laptele" asta care oricum nu il beau, mai bine le mai puneau 20 lei la alocatie, si macar totusi aveau bani aia un sens. Da daca faceau asa, cum dracu isi mai incasau nenorocitii comisioanele din suprapretul la care vand acele produse ...

    Asta nu a fost decat o alta manevra, din care s-au castigat cominsioane uriase, si unele firme au reusit sa scape de suprastocurile pe care le aveau.

    Tata de hoti.

    RăspundețiȘtergere
  4. ma asteptam la mai multa toleranta, intelegere si chiar rabdare de la un profesor, de la un om matur, de la un om!
    cat despre ideea cu cianura... ce-ar mai fi de spus? extrem de urat ca ganditi astfel!

    tine si de dvs sa-i invatati valoare lucrurilor, sa pretuiasca si sa respecte munca si efortul altora (chiar daca se traduce in lapte si miere), sa fie civilizati etc

    ice: sunt in principiu de acord cu ideea cu banii adaugati la alocatie, numai ca in anumite regiuni sarace ale tarii sunt familii intregi care abia asteapta sa ia copilul alocatia s-o foloseasca (in general pentru altceva decat mancare/haine/etc pentru copil)!

    RăspundețiȘtergere
  5. Dle doctor,
    nu stiu care e gradul dvs. de cunoastere in ceea ce priveste situatia disciplinara a actualilor scolari. Insa tin sa va asigur ca generatiile se degradeaza moral, scoial (si cum mai vreti dvs) de la un an la altul...

    In asemenea conditii e aproape imposibil sa mai prezinti o scara axiologica si sa mai ai si pretentia sa te / o inteleaga.

    Si pana la urma nu e vorba de toleranat ci de atitudinea pe care societatea civila trebuie sa o adopte in cazul unor asemenea extravagante.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Bogdan:
    Educaţia copiilor (incluzând şi respectul faţă de resursele patriei -lapte şi miere şi ce le-or mai da) se face în primul rând acasă, i.e. cei 7 ani de-acasă. Apoi vine şcoala să mai şlefuiască pe ici, pe colo.
    @Boyarul:
    Abia aştept să citesc pe blogul tău cum v-au pus micuţii miere de albine pe clanţa de la uşa cancelariei (varianta veche a poantei este cu pastă de dinţi) ;)).

    RăspundețiȘtergere
  7. Exclus ;)
    Eu predau la liceu. (astia ar putea pune, eventual, o bomba sub pres)

    RăspundețiȘtergere