miercuri, iulie 04, 2007

amway

Amway logoIeri am fost la o prezentare Amway. Primele lucruri puse pe tapet au fost castigurile de mii de euro la care se poate ajunge (evident, in teorie totul suna bine) si cat de grozave, ecologice si profesionale le sunt produsele. In plus, fiecare membru care-a vorbit si-a ridicat in slavi indrumatorul, mai ceva ca pe un guru (oare le da bani si pentru asta?). Pe parcursul prezentarii nu ni s-a specificat prea clar cum putem deveni "cumparatori inteligenti" (de parca restul ar fi prosti ori fraieri). Doar ca pentru inceput trebuie sa achizitionam produse in valoare de de 10 mil + un pachet de carti si CD'uri. C'mon! Probabil ca se castiga in structurile astea de tip MLM (cu cat esti mai sus, cu atat mai bine), dar am eu rezervele mele.
Sa fi vazut mutrele cuvantatorilor cand, dupa cateva ore de bla-bla-bla au intrebat cine vrea sa intre in afacere. Nici o reactie din partea auditoriului. Macar eu am mai pus ceva intrebari directe pe parcurs. Ca sa-i enervez, evident.

22 de comentarii:

  1. Chestia functioneaza.Am cunostinte care traiesc numai din asta.Si da, cu cat esti mai sus,cu atat castigi mai bine.
    Poate prezentarea n'a fost chiar cea mai buna [ok,it sucked] dar afacerea functioneaza. Si inteleg rezervele existente vizavi de asta.

    NU sunt un reprezentant Amway.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu imi spune ca vrei sa te bagi in chestia asta?

    RăspundețiȘtergere
  3. Am zis eu ca vreau?
    Nu, dom'le! Am fost invitat la prezentarea asta fara a primi detalii dinainte. Stia gazda ce stia... Asa am ajuns sa cunosc mai indeaproape "planul de afaceri".

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu ai zis nimic ;) nici ca vrei nici ca nu vrei.

    RăspundețiȘtergere
  5. De acest fenomen MLM m-am lovit in 1998, cand foamea din Romania dadea sanse la orice model din asta de a face gramezi de bani din nimic.
    Am fost contactat de catre un amic al meu, care se ocupa de chestia asta, si ajunsese ceva de genul unui "Vultur de argint" ptr ca existau si niste grade, urmate apoi de denumiri de pietre pretioase. In fine, si mi-a povestit el cum sta treaba, intr-un final si eu am participat la o sedinta de asta in care a venit un mare GURU, care era tata lor in zona, si ne-a expus treaba.

    Trebuie sa recunosc ca mi-au placut produsele, mai ales in vremea aia cand la noi oferta nu era nici pe departe la fel de diversificata ca acum, si acum cumparat acel pachet pe vremea aia cu 700.000 lei. Am folosit produsele, ulterior am comandat si altele, si mai vindeam din ele pe la prieteni cat sa nu dau eu bani pe ceea ce cumparam :D

    Ulterior insa s-a autodesfintat reteaua, mi-a parut rau de produse, si le-am regasit acum la un altul lovit de fenomen.

    Sincer sa fiu, nu mi s-au mai parut la fel de spectaculoase, poate in afara de acel LOC care era bun cam la orice si destul de eficient.

    Si boyarule, gazdele sunt instruite sa nu ofere detalii foarte multe, si cum sa ocoleasca orice intrebare legata de aceste prezentari ! ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Tocmai implinesc o luna de cand am intrat in afacerea asta. Am vazut de patru ori "planul de sufragerie" inainte si nu am vrut sa inteleg nimic. Acum cred ca am inteles, si ca atare am intrat.
    Nu e obligatoriu sa dai 10 milioane la inceput, doar ca la prima comanda, daca e de 10 milioane sau peste, ai o reducere de vre-o 2 milioane, astfel ca intrarea in afacere, care e 1,7 milioane ti-o scoti (vorbesc in lei vechi).
    Produsele se vand foarte bine, asa ca am reusit sa scot si cativa bani. Pachetele de instruire nu sunt obligatorii, dar e un alt gen de afacere decat suntem obisnuiti, asa ca daca vrei sa ajungi sa faci bani din asta, e bine sa fii informat cum functioneaza.
    Mie produsele chiar mi se par foarte bune. Si numai pentru a le cumpara cu 30% reducere si tot a meritat sa ma inscriu.
    parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu e problema de produse. Si eu le stiu: mai mai am prin casa din ele Maica-mea a incercat sa intre in afacere prin mijlocul anilor '90.

    Nu sunt eu individul care sa incerce sa convinga oamenii cu un anumit produs / set de produse.

    RăspundețiȘtergere
  8. eu am niste rude(sot si sotie) care se ocupa de amway de ceva ani buni, au inceput ca simpli cumparatori, au un venit de 8000euro pe luna si ea si el. daca li se intampla ceva,banii vor veni in continuare copiilor. daca acum vor sa se opresca la fel banii vin incontinuare.anul acesta pleaca in dubai, pe banii firmei.
    ptr cine vrea sa devina ca ei, trebuie rabdare multa,niste bani cheltuiti la inceput pe un set de produse si putere de convingere sau poate ca doar 20% ptr ca produsele sunt super bune, cam costisitoare, dar prefer sa iau de la ei un detergent de vase si sa ma tina un an chiar daca e mai scump, decat sa iau dupa piata 12 pe an

    RăspundețiȘtergere
  9. "daca acum vor sa se opresca la fel banii vin incontinuare"

    Evident. Doar muncesc altii pentru ei. Esenta filosofiei MLM-ului. :[

    RăspundețiȘtergere
  10. "daca acum vor sa se opresca la fel banii vin incontinuare"

    Evident. Doar muncesc altii pentru ei. Esenta filosofiei MLM-ului.

    Dimpotriva.Intr-o afacere MLM fiecare munceste pentru el.Daca vrei sa munceasca altii pentru tine atunci fa-ti o afacere clasica si vei avea angajati care sa munceasca pentru tine.Majoritatea oamenilor sunt angajati si muncesc pentru patroni.Aici e cu totul altceva.Aici ai doar parteneri pe care ii ajuti sa aiba succes pentru a avea succes si tu.Asta e esenta afacerii.

    RăspundețiȘtergere
  11. Hey, don't bullshit the bullshitter. Ok?

    RăspundețiȘtergere
  12. Exista o cale sa verifici!
    ... stiu... acu' o sa spui "da, ca sa ma prindeti si sa cheltui banii pe la voi..."
    Dar nu, nu la asta ma gandeam! Exista in majoritatea oraselor mari intalniri zonale sau nationale in care poti sa mergi si ca simplu spectator si sa vezi daca e interesant sau nu.
    Biletul costa, dar sa vezi chestie: daca nu iti place ce vezi iti primesti banii inapoi!
    Ce zici?

    RăspundețiȘtergere
  13. Zic ca e o MARE pierdere de timp. Dar mai ales de bani.

    Iar cu returnarea contravalorii biletului... c'mon. Pe astia ii intereseaza cat mai multi fraieri, aaa am vrut sa zic spectatori ca sa nu plateasca din buzunarul propriu cheltuielile ce le implica inchirierea salii.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ok, e cum zici tu!
    Sa stii insa ca daca era o afacere care se baza pe fraieri nu functiona. Nu poti gasi atatia fraieri sa faca din proprie initiativa ceva ce nu vor sau ceva ce nu functioneaza.
    Sa-ti dau o veste: afacerea asta va functiona si daca tu o faci si daca nu o faci. Si va functiona si daca eu o fac si daca nu o fac. Si culmea e nu ca functioneaza, ci ca se dezvolta si are o crestere extraordinara de la an la an.
    Tu in ce domeniu lucrezi?

    RăspundețiȘtergere
  15. Educatie. Dar oricum nu voi ingrosa randurile ...fraierilor made by amway.

    RăspundețiȘtergere
  16. Eu nu apar "cauza" amway pentru ca sunt acolo "sus", unul dintre cei care castiga bani multi. Ba chiar sunt la inceput. Si sunt tot o persoana cu educatie - inginer. Am fost si eu impotriva Amway mult timp, desi nu am fost asa inversunat. Dar am verificat mai atent informatia. Nu pe blog-uri, ci la cei care stiu cum functioneaza.
    Ma bucur sa aflu ca esti un om cu educatie si sunt convins ca esti genul care verifica inainte sa critice.

    RăspundețiȘtergere
  17. Nu sunt genul de om care sa bata pe la usile oamenilor cu produse (eh, nu e chiar asa dar ai prins tu ideea). Nu agreez sistemul MLM, iar inversunarea & tenacitatea unora ca tine care incearcasa ma convinga ca sistemul e benefic, nu fac decat sa imi trezeasca si mai multe suspiciuni.

    Cam asta!

    RăspundețiȘtergere
  18. ce draguti sunteti! Eu am citit aceste mesaje ale voastre imediat dupa un alt site in care se muscau aia cu Amway :))
    Mai, tb sa intelegem o chestie: nu toata lumea este pt aceasta afacere. Nu putem avea pretentia ca toti oamenii sa aiba o fisa care sa nu se lupte cu acceleratia gravitationala.
    Eu una cand am vazut afacerea, am crezut ca prietena mea e nebuna. Dar apoi, si maica-sa? Femeie respectata, cu facultate, femeie care muncea pe rupte pt firmele carora le tinea contabilitatea? Aiurea.
    M-am inscris, mi=au placut produsele, nu am facut nimic si am renuntat.
    M-am angajat, am adus profit companiei, munceam de rupeam pt salariul care mai si intarzia de multe ori si intr-o seara, cand stateam ca fraiera sa fac oferte si sa rezolv problemele pe care sistemul inteligent al firmei le provocase, m-am apucat sa calculez profitul pe care il aduc firmei. Nu de capul meu, ca nu le am eu prea mult cu cifrele, ci m-am informat bine inainte de la o contabila, aka mama, cum se calculeaza astea. Si mi-am dat eu seama ca desi eu sunt aia care face munca si aduce bani companiei, sunt extrem de prost platita pt asta. Si a doua zi, patronul vine cu minunatul lui Mertz nou. M-au luat dracii. Sau mi-a cazut fisa, cum vreti.
    Acum m-am apucat de afacere.
    Care e treaba? Iti schimbi doar locul de unde faci cumparaturi. Nu le mai iei din supermarketul pana la care stai prea mult la semafoare si apoi stai la coada la casa, ci iei exact ce iti tb din magazinul tau online, in cateva minute si iti vine la usa. Eu de cand nu mai pierd timp cu mama in hypermarket sunt atat de fericitaa... nici nu ma mai cert cu ea :))
    Nu iti place nush ce produs? Il dai inapoi. Isi permite supermarketul sa primeasca pasta de dinti care nu dureaza 12 ore inapoi? Sau detergentul care nu scoate pata de iarba de pe tricoul de fobtal al fiului tau? Detergentul de vase care lasa mainile catifelate de te ustura si cand te speli pe maini pur si simplu? NEEEAAAh
    Amway isi permite sa accepte ideea de retur pt ca stie ca are produse de calitate. Si imi da mai mult de o felicitare de Craciun pt faptul ca recomand produsele si afacerea, ma plateste serios pt asta. Tie ce iti da magazinul de la care cumperi? Oportunitatea de a plati un produs cu 200% mai mult decat de la producator? Felicitari, tocmai ai participat la visul altuia.
    Eu nu vreau sa spun ca cei care nu accepta afacere sunt prosti. Nu sunt, pur si simplu nu inteleg. Mie mi-au trebuit 5 planuri de marketing ca sa inteleg cum vin banii. A tb sa ma angajez si sa ma stresez la locul de munca cu nervi, probleme, bataie de joc, ca sa apreciez recunoasterile si relaxarea pe care mi-o ofera afacerea. Nu sunt inca Diamant, dar ma descurc.
    Apreciez pareristii pentru ca ma amuza. Admir insa oamenii care vor informatia si apoi judeca.
    Oamenii sunt totusi, nu uita, cea mai complicata specie :)) Invatati sa va acceptati, fie ca faceti sau nu Amway.
    Fiecare are dreptul de a decide singur, indiferent cat de intemeiata e baza deciziei.
    Nicole

    RăspundețiȘtergere
  19. Asa Nicole i-ai facut praf.Amway este pentru cei ce inteleg aceasta afacere si atat.De ce ne stresam oare ptr.altii care nu vor sa traiasca o viata sanatoasa?

    RăspundețiȘtergere
  20. Mie afacerea asta mi se pare a fi structurata ca o secta, apropo de ardoare, insistenta, guru. O sa ajungeti voi sus sus cand o face cucu miau miau. Pentru ca aia care ajung oleaca mai sus nu spun cum scot din buzunar bani ca sa acopere punctele necesare. Sau cum raman cu produsele nevandute prin debaralele casei. Am fost inscrisa la firma asta, nu din convingeri personale cat sa ajut pe altcineva, bineinteles ca am renuntat curand. Produsele sunt bunicele dar nu revelatii. Daca e o idee asa buna oare de ce nu prinde la americani sau in alte state evoluate? Din ce am stat de vorba cu adevarati oameni de afaceri e un sistem care imbogateste pe altii, nu pe amaratii de aici. Le scoate ochii din cand cand cu cate un castigator care cine stie cum a ajuns acolo.

    RăspundețiȘtergere
  21. Un lucru il pot intelege de aici. Nu s-ar incepe discutia daca nu ar fi fost ceva interesant acolo. Nimeni nu incepe discutia despre ceva care nu nu l-ar interesa. Deci sa nu ne ascundem dupa deget :). Daca iti place mergi mai departe si nu mai cere sfatul celor care nu au suficiente informatii.

    RăspundețiȘtergere
  22. Chiar nu ar trebui sa imi pierd vremea citind tot ceea ce scrie pe aceste site-uri si mai ales sa scriu si eu, dar tentatia e prea mare. In plus, toate comentariile care se fac le-am auzit si live pentru ca am tinut cateva zeci de planuri.
    Nu pretind ca asi fi om de afaceri dar sunt in afaceri de vreo cinci ani si am vazut cateva lucruri in mediul de afaceri romanesc. Pot sa spun ca, in momentul cand mi s-a prezentat a doua oara planul de vanzari Amway (dupa 12 ani), mi s-a parut ceva intradevar realist si realizabil. Sigur, nu am experienta multora dintre cei care isi dau cu parerea pe aceste site-uri, probabil ca timpul petrecut cu oameni din top 300 nu prea m-au invatat nimic, probabil ca ultimul meu loc de munca la care am fost mai bine platit probabil decat majoritatea lor nu m-a invatat nimic, probabil ca anii pe care i-am petrecut in statele occidentale nu m-a invatat nimic dar cu toate astea, imi voi permite sa postez si eu un comentariu.
    Cei care scrieti tot felul de lucruri fara macar sa aveti bunavointa sa va informati pana la capat, v-ati gandit vreun moment ca s-ar putea ca voi sa fiti motivul princpal pentru care tara asta este unde este? V-ati intrebat vreodata ce este respectul fata de oameni, ce inseamna sa nu denigrezi si poate sa faci un efort si chiar sa ajuti pe cineva? Daca Amway functioneaza sau nu cred ca nu sunteti voi in masura sa apreciati. Sunt altii care sunt mult mai bine pregatiti din acest punct de vedere, cei care au dat cota de credibiliate acestei companii. Poate ar fi bine sa verificati ce inseamna 3A+.
    Nu asi vrea sa spun ca sansele voastre de reusita in viata sunt minime, dar probabilitatea e foarte mare. Amway sau afacere clasica, daca cineva nu este dispus sa faca, va gasi intotdeauna motive pentru a nu face nimic. Cu siguranta.
    Probabil ca ceea ce invatati zi de zi de la prietenii si colegii vostri sunt cele mai importante lucruri, verificate, aplicate in societati care merg bine. Sunt convins ca ceea ce invatam noi in N21 legat de oameni de succes si ce au facut ei (surpriza, nu doar din Amway), incepand cu Socrate, Einstein, Edison, Ford si altii sunt tampenii, dar mie, dupa experienta de viata pe care o am, imi folosesc. Le aplic in viata de zi cu zi si "culmea" ca functioneaza. Sigur ca mai am de invatat pana sa ajung la nivelul celor care posteaza aceste anunturi, dar sunt dispus sa o fac. Manipulare? Uitati-va in jur!!!!!
    Nu va faceti probleme stimatii mei compatrioti, cu Amway sau fara, cu N21 sau fara, cei care sunt dispusi sa faca o munca vor reusi iar ceilalti vor forma statisticile.

    P.S. Nu va obositi sa raspundeti. Le-am cam auzit pe toate.

    RăspundețiȘtergere