vineri, martie 07, 2008

bursa locurilor de munca

Azi AJOFM a organizat bursa locurilor de munca - sa nu zica somerii ca nu se face ceva si pentru ei. Nimic de obiectat pana aici. Smecheria e ca taman azi ne-a chemat pe toti pentru viza lunara. Nu de alta, dar sa existe suficienti oameni iar "targul" respectiv (si fondurile primite!) sa isi gaseasca justificarea. Arunc o privire pe lista: 1 sofer de camion, 3 confectioneri incaltaminte, cativa necalificati si vreo 30 de vanzatori de presa. Hm.. nimic interesant, zic. Si ma pun ca tot romanul la coada, in fara biroului de evidente somaj. Intre timp apare un grasan (ulterior am alat ca el ar fi in spatele organizarii targului) care ne sugereaza sa vizitam toti ofertantii:
- Va rog sa treceti pe la toate mesele, sa vedeti toate ofertele. Facem tabele. Nu primiti viza daca nu sunteti pe tabel.
Ajunge in dreptul meu. Il intrerup din vorbarie si il intreb politicos:
- Si totusi, nu vi se pare ca-i un santaj?
- Ce sa fie un santaj?
- Faptul ca ne obligati sa trecem pe la toate mesele pentru a primi viza. (fara viza pe carnet, ti se suspenda banii)
- Pai domnule, nu va obliga nimeni sa mergeti pe la mese.
- Ciudat, adineauri spuneati exact contrariul.
- Da' nu intelg de ce-l numiti santaj...
- Nu-l numesc; v-am intrebat doar daca nu vi se pare un santaj modul in care pocedati.
Ma asigura ca nu, se diculpa si pleaca. Imi reiau statul la coada. Oamenii sunt surprinsi. Nu se asteptau sa il ia cineva la intrebari pe nenea cu aere de sef. Dar uite ca se poate. Si mai pot si altii.
Ideea e ca am primit viza si fara sa fiu trecut pe nenorocitele de tabele. Nici macar nu au fost duse functionarei care se ocupa de vize. Au fot pur si simplu pentru a face dovada faptului ca s-a facut cevaa pentru fraierii somerii din judet.

Asadar, sunt in continuare somer. Mai astept. Asta pentru ca refuz sa cred ca se poate trai decent din joburi de kkt gen agent comercial, muncitor necalificat, vanzari door-to-dor ori vanzator de ziare.

Aaa.. sa nu uit: a fost si presa (o ziarizda) si s-au facut cateva poze la toata imbulzeala de tip balcanic. Exact la gradina zoologica.

3 comentarii: