miercuri, martie 05, 2008

trendul popesc

Unii din tagma popeasca se incapataneaza sa isi plimbe sutanele pe bulevarde, parcuri sau alte locuri publice. Multi dintre ei isi lasa si barba. Mdeh, asa da bine la look. Nu stiu cata lume apreciaza parada asta (in afara babutelor ori a habotnicilor plimbati prea mult prin manastiri). Mie mi se par -in cel mai fericit caz- tragi-comici. Decupati parca dintr-un alt univers, isi dau importanta si te privesc tantosi, cu superioritate de parca ce mare scofala au facut ca s-au imbracat astfel sau pur si simplu nu te baga in seama. Au uitat ca a fi preot nu sta in a-ti trage "uniforma" prin colbul drumului ori a sterge cu ea rafturile supermarket'urilor. Exista si altfel de haine ce s epot purta. Iar daca s-au murdarit toate, exista detergent.
Inteleg ca o porti la biserica sau la alte eventimente religioase. Dar sa o fluturi asa, aiurea, sub privirile mirate ale trecatorilor mi se pare deja deplasat luciferic.
Oricum sunt convins ca tipul de personaj amintit mai sus nu o sa ajunga niciodata sa citeasca asta, aici. Doar netul e unealta satanei.
Nu-i asa, domnilor... clerici?

Un comentariu: