miercuri, aprilie 16, 2008

sprijiniti artistii, cumparati-le muzica

M-am gandit in ultimele zile la sloganul din titlu si cam cat la suta din vorbele dulci reflecta intr-adevar interesul celui ce produce muzica? Din pacate intre mine si el se interpune aproape mereu o casa de discuri si o retea de distibuitie atenta mai mult la propriile venituri/afaceri decat la interesul artistului sau la preferintele cumparatorului. Si, atunci cum sprijin in mod direct artistii? (Si nu ma refer aici la baloanele de sapun gen "britnei"). Si sa mai presupunem ca sunt interesat de muzica din Polinesia Franceza sau Burundi, muzica ce nu o voi gasi aproape niciodata in tara. Evident ca aplez la posibilitatile nelimitate ale netului (ca doar nu am prieteni peste tot in "stainezia"). Mi-as dori in biblioteca albumul original, cu booklet'uri si alte briz-brizuri, dar... ia-l de unde nu-i. Rafturile magazinelor gem de atatea manele si muzica de doi bani; vcam greu ar mai incape si altceva. Din fericire mai exista cateva redute ce promoveaza muzica buna: Librariile Carturesti si reteaua magazinelor Humanitas.
Dar, revenind la intrebare: cum sprijinim -ca simpli cetateni- artistii? (in special pe cei talentati si cu handicapul de a fi mai putin cunoscuti). CUM?

2 comentarii:

  1. Concertele sunt painea oricarui artist. Asa.

    RăspundețiȘtergere
  2. salut ... e buna topica ... si eu sunt muzician, am formatie , cantam ceva foarte diferit de ce se canta in romania, nu prea ne intereseaza castigul si faima ... cantam de placere ... cum zice si roxa pt cei ce se ocupa strict de arta muzicala concertele sunt painea lor. Daca ai o muzica buna, cred ca in ziua de azi auditoriul incepe sa se defineasca si sa se acomodeze genului in care se simte bine si automat cumpara muzica lor.
    Si eu as vrea sa am o biblioteca audio vasta, dar mai greu, doar daca trec hotarele gasesec concret ce doresc !

    RăspundețiȘtergere