vineri, august 01, 2008

succes trist

0,08 pointN-am scris de mult pe blog. Am avut alte prioritati (gasirea unui job, de exemplu).
M-am saturat de solutii temporare: hai-hui prin Italia, joburi temporare si fara carte de munca, somaj. In plus nici interviurile la care-am participat n-au fost un real succes. Parca se intelesesera toti ;) Elegant sau nu, mi s-au inchis o gramada de usi in nas. In astefel de conditii, o solutie practica era reintoarcerea in invatamant. La inceputul saptamanii au trebuit depuse optiunile pentru titularizare la inspectorat. N-am fost hotart sa revin in sistem, mai ales ca n-am obtinut cea mai mare nota posibila la examenul din anul asta. Si totusi, siguranta unei titularizari (chiar si in mediul rural) imi facea cu ochiul la finalul unei perioade extrem de proaste din punct de vedere financiar. Asa ca m-am hotarat sa-mi depun optiunile peste tot, inclusiv la o scoala unde stiam ca predase acum un an -ca suplinitor- un prieten de-al meu venit si el acum la titularizare. Soarta a facut ca postul sa il iau eu (desi el locuieste in comuna respectiva). Nota identica la examen si o minuscula diferenta la nota de departajare (licenta+anii de studii) in favoarea mea.
Asadar, am castigat un loc permanent in invatamant si am pierdut un prieten.
Toate astea au costat 8 sutimi. Pretul unei prietenii. Trist!

10 comentarii:

  1. imi pare rau, dar prietenul tau e un bou, nu prieten. cum adica, rup prietenia cu tine ptr ca ai fost mai bun?

    RăspundețiȘtergere
  2. Anyway, in viziunea-i proprie nu trebuia sa ma bag pe teritoriul lui, chiar daca am avut nota mai mare.
    Ca cica: "Bah, nu va ajung voua orele din orash, veniti la tara sa ne stricati si noua randuielile..?" (am mentinoant ca locuieste in acel sat)

    Oricum, o titularizare -chiar- si la tara e mai sigura decat un loc de suplinitor la oras.

    RăspundețiȘtergere
  3. Boyarule ,
    Felicitări ! Şi pentru acest post pe blog , şi pentru tristeţe , şi pentru catedra obţinută , şi pentru viitorii tăi elevi (norocoşii! )... şi mă bucur că te-ai reîntors în învăţămînt ( acum pot să spun ... tare m-am supărat când ai plecat ).
    Numai bine !

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, toate au un pret, chiar si reusita. Bafta in noul an scolar, ca de la prof(a) la prof :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi cer scuze ca ma bag si eu in seama, dar tu ai pierdut un prieten din cauza unui job? Esti sigur ca iti era prieten? Mi se pare un pic cam aberant sa rupi o prietenie cu cineva doar pentru ca e mai bun decat tine, sau ma rog, a avut mai mult noroc intr-o anumita situatie.

    That sucks...

    :)

    Peace out.

    RăspundețiȘtergere
  6. pretenu ăsta de la sat are blog? (evil)

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu. Dar ar fi interesant de "citit", nu crezi? (more evil)

    RăspundețiȘtergere
  8. da, e trist...si din pacate nu e un exemplu singular. e trist ca prietenul tau te-a considerat un competitor, un aderversar, si nu ceea ce ai fost de fapt: prietenul LUI...

    RăspundețiȘtergere
  9. Bună!

    Citind blogul mă recunosc cam în toate ... Inclusiv în dorinţa de a reveni în învăţământ. Aş vrea să te rog, dacă ai idee: facultate terminată în 2003, predat în perioada februarie 2004 - decembrie 2007. Fără definitivat. Mai am posibilitatea de a da vreodată definitivatul? Că auzeam zvonuri cum că dacă nu-l dai în termen de .... (nu mai ştiu exact...)

    RăspundețiȘtergere
  10. Legat de definitivat: singura chestiune pe care-o stiu e ca pentru a sustine examenul respectiv e necesar sa ai vechime de cel putin 2 ani neintrerupti si consecutivi

    De alte conditii, sincer, habar n-am. Poti citi metodologia de pe edu.ro sau de pe site-ul dedicat: titularizare.edu.ro

    RăspundețiȘtergere