vineri, martie 31, 2006

Cerc pedagogic

Dupa cum promiteam, revin cu detalii despre lectia demonstrativa tinuta azi la cercul pedagogic.
Cineva dintre blog-readers intuia bine: a fost un real succes. Damn, I'm good.
Am eu un talent sa las lucrurile nefacute (sau facute partial) pana pe ultima suta de milimetri. Evident, asa s-a intamplat si cu "evenimentul" asta. Aseara pe la 1:30 inca lucram la slide'uri in Power Point ("Poier Pont" - cum ii zice mama).

Am avut 2 ambitii nedeclarate:
1. Sa spulber ifosele unor fitzosi din catedra, care cred ca e suficient sa ai grade didactice pentru a fi "tha best". Am vrut sa demonstrez [once for good] ca si un nenorocit de debutant le poate da "clasa", mai ales cand musteste de energie si ambitii. Le-am si zis azi in fatza: "Mai, voi astia cu grade didactice ati venit sa vedeti o lectie facuta de un amarat de debutant?"
2. sa nu insel asteptarile omului ce mi-a fost nu demult in inspectie. Pact ca n-a putut sta la lectia propriu-zisa.

Concluziile lor (ale colegilor care mi-au asistat):
- ca am o spontaneitate debordanta si o naturalete pe masura, si asta nu numai la inspectie [sincer, i-am ignorat si nu m-a interesat catusi de putin ca sunt si profesori in clasa]
- ca sunt apropiat de elevi si ca ii tratez ca niste prieteni [true!]
- ca stapanesc materia + mijloacele multimedia (comp, videoproiector & software'ul)
Intr-un cuvant au fost incantati de ce-au vazut.
O colega mi-a zis la sfarsit ca sunt un adevarat gentleman. That's something to fight for.
Contra:
- [cica] elevii au avut de scris mai mult de 1 pagina.. [C'mon..!]
- Cam prea multa informatie [inseamna ca cei care au fact manualul/lectia sunt niste tampiti ca l-au umplut cu prea mult ?]
- am uitat sa ii laud pe elevi la finalul orei, de fatza cu pofesorii [oricum, o sa vorbesc cu ei mai multe saptamana viitoare, la ora].

Starea de acum?
Ma simt usor ca un fulg, cu toate ca mi se inchid ochii de somn..

PS: Rezumatul exursiei cu cei dintr-a XII-a, ceva mai incolo. N-am uitat ca va sunt dator si cu acea relatare. Noapte buna. :)

8 comentarii:

  1. Pai ce-s elevii, pinguini care-au executat bine un truc si trebuie automat sa li se indese niste peste pe gura ? :/ Sheesh.

    RăspundețiȘtergere
  2. Hi boyarul! Did you have think travel to Portugal?

    I'm organizing the I Bloggers' Meeting of Vila Viçosa (my city) at July 22nd. We will have a conference about blogs, a great lunch and a guide visit through Vila Viçosa. I mention that Vila Viçosa it's one off the most historic and beautiful cities of Portugal. Portugal won their independence of Spain thanks to Vila Viçosa! The price of participation it's 16 Euros.

    I ask you to make some divulgation of the meeting. Please copy the code of the image and link of the meeting on the left of my blog.

    Greetings from Portugal!

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari! E super sentimentul ca esti bun :D Ce materie ziceai ca predai ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Adevarul [zic eu..] e ca cei cu gradele didactice ar trebui sa-si revizuiasca stilul de predare si sa recurga la putina tehnologie in timpul cursului. E drept ca odata cu gradele didactice se inainteaza in varsta iar unora dintre cei cu aceste grade parca le e din ce in ce mai frica de mouse...
    Daca nu ne faceti sa stam cu gura cascata la ceea ce predati si la cum predati, daca nu ne faceti sa plecam happy de la curs ca am invatzat sau am vazut ceva nou si interesant, atunci credeti-ma ca nu rezolvati nimic cu scoala...si toate astea trebuie sa le faceti inainte de a face greva!!! Oferiti si apoi cereti!!!
    Tare as fi vrut sa particip si eu la lectia ta, Boyarule. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  5. Moni, relax.
    N-am zis ce materie predau ;)
    Nu e important de stiut asta.

    RăspundețiȘtergere
  6. a, ok :D credeam ca am ratat eu informatia asta. Bineinteles ca nu e important, de asta am si intrebat :) Dar e adevarat ca faptul ca e un mister te face mai interesant ;;)

    RăspundețiȘtergere
  7. Misterele INTOTDEAUNA fac oamenii mai interesanti. De ce-as face exceptie tocmai eu? :P

    Cheers!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce frumos, ce frumos :D. Stiam eu 8-> ca you are good :->. Asteptam "excursia" :).

    RăspundețiȘtergere