marți, martie 07, 2006

scoala cu nabadai

Unii "oameni" de la scoala au nabadai. Nu stiti despre ce e vorba? Poate va lamureste DEX'ul online. Si deoarece o imagine face cat 1000 de cuvinte, iar eu aveam nevoie de aproximativ 2000 ca sa umplu pagina asta, am ales 2 fotografii facute azi. Sugestive si ele.
Prima il are ca "protagonist" pe un elev de-a X-a care, cuprins de aceleasi "nabadai" a purtat o "conversatie" necivilizata cu geamul.. Urmarea? S-a lasat cu cioburi & zgomote + o poza pentru posteritate de la "reconstituire". Maine cred ca am sa vad episodul 2: "punerea geamului". N-o sa mai fotografiez pentru ca mi se face lehamite..
A doua poza, "de interior", e facuta dupa plecarea elevilor carora le sunt diriginte. Din cate am inteles, au avut desen, insa asta nu justifica dezordinea si mizeria care au lasat-o in urma. Cred ca si neamurile vizigote erau ceva mai civilizate. Joi urmeaza sa am [inca] o discutie principiala cu ei. Se pare ca mi-am facut sperante degeaba in ceea ce ii priveste pe multi dintre ei.
Daca as sta sa pozez "nabadaile" din scoala, as putea tine un blog numai pe tema asta. Dar nu merita. As da idei altor "fani" ai genului. Si nu asta e rolul unui profesor. [...dar nici acela de fotograf :D ]

6 comentarii:

  1. Ahahahahhaha, imi vine-n minte Toxicity de la System Of A Down... 'disorder, disorder, DISOOOOORDEEEER'. =)) Am ras bine.

    RăspundețiȘtergere
  2. No offence dar sigur predai la un liceu dintr-un oras sau la o scoala de la tara?

    Si eu credeam ca la liceele industriale din Galati e nashpa...

    RăspundețiȘtergere
  3. Poate ca asemeni unor artisti, copilasii au vrut sa se manifeste liber;insa cred ca trebuie discutat cu ei si subliniat faptul ca ei invata in clasa aia, iar daca nu au grija de ea...vor mai invata pe branci.

    RăspundețiȘtergere
  4. Este recunoscut si acceptat faptul cã, la educarea unui tânãr, contribuie casa, scoala si strada - în maniere diferite, cu argumente diferite si cu...posibilitãti (si disponibilitãti) diferite. La sfârsitul perioadei de scolarizare, mai lungã la unii copii... mai scurtã la altii - personalitatea rezultantã a fiecãruia dintre ei va arãta cu fidelitate proportia în care s-au implicat cei trei factori...

    RăspundețiȘtergere
  5. Aia e mizerie? V-ati invatat prost cred. Pe vremea cand eram eu in liceu asa ceva se considera curat... Pana si mizeria se facea mai bine pe vremea mea :P

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu am facut poze cu mizeria lasata in urma de elevii mei:)), iar in ultima vreme aflu atat de multe tampenii pe care le fac ei ca as putea sa scriu o carte daca as avea talent! In momentele noastre vesele chiar ei ma intreaba de ce nu scriu o carte.
    Nu e vorba de sperante false. Banuiesc ca ti-ai dat seama deja. Eu cred ca greseli din astea sunt inerente. Copiii invata in timp ca nu se face una sau alta, dar m-am obisnuit sa privesc nazbatiile lor ca pe un semn ca inca mai e nevoie sa-i invat cate ceva. Si de obicei nu repeta greselile, dar au imaginatie:P.
    Si sunt multe cazurile in care ma apuca rasul cand vad ce le trece prin cap! Asta nu inseamna insa ca le permit sa faca ce vor, doar ca le explic ce-au gresit si ce pedepse urmeaza.
    Imi place la scoala, pacat ca nu toata lumea stie ca exista limite, si dintre elevi, si dintre profi! Elevii mai au timp sa invete, profii nu prea! Si ei au puterea de decizie!

    Nu vreau sa postez anonim, dar nu stiu ce alta optiune sa aleg! Deci, Laura

    RăspundețiȘtergere