joi, iunie 15, 2006

schimbari in metodologia de premiere

Dupa cum eram obisnuiti, la sfarsit de an scolar premiile pe clasa se acordau in ordinea mediilor. Cu toate astea, inclusiv elevul cu cu medie peste 8.50 putea lua premiul inatai (daca era primul din clasa). Din toamna lui 2005 lucrurie s-au schimbat putin:
Art.116. (2) Se pot acorda premii elevilor care:
a) au obtinut primele trei medii generale pe clasa, dar nu mai mici de 9.00; pentru urmatoarele trei medii se pot acorda mentiuni;
extras din R.O.F.U.I.P. (.pdf)
Asadar, adio premii pentru cei la care le sunt diriginte. In situatia actuala, ma vad nevoit sa dau doar 3 mentiuni (numarul maxim adims de regulamet si conducerea scolii), deoarece primele medii pe clasa sunt 8.91 , 8.29 si respectiv 8.00
Mi-i si imaginez ce mutre o sa faca maine. Daca ar fi fost dupa mine, as fi premiat ceva mai multi. Pe undeva, ma doare ca noile reglementari nu imi permit sa acord nici macar un premiu. Doar mentiuni.

5 comentarii:

  1. Nu`i nimic.Important e sa afle si ei motivul.In felul asta o vorba spusa cu caldura sufleteasca, valoreaza mai mult decat o diploma.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu zic ca legea asta ar putea fi un impuls pt ei sa "traga" de un premiu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mda, ar putea fi un impuls. Atata timp cat le-o spui la inceputul anului scolar, nu la finele lui.
    Oricum, per ansamblu clasa nu-i foarte grozava la disciplina si purtare (28 baieti si 2 fete).

    RăspundețiȘtergere
  4. In ziua de astazi tinerii nu se mai bucura de lucrurile marunte ale vietii.
    Asa ca nu`ti mai face mustrari de constiinta.

    RăspundețiȘtergere
  5. hm... nu asa era si acu ceva timp (12-14 ani) regula? Eu tin minte ca am avut 8,54-58 (ceva de genul), eram primul din clasa, si am luat mentiune (ulterior hormonii au hotarat ca e mai important altceva decat cartea, asa ca nu am mai testat sa vad :D )

    RăspundețiȘtergere