luni, octombrie 22, 2007

I'll make you famous: "Suje"

Incep o noua serie de insemnari legate de "personajele" care misuna si locuiesc cele trei camere ale casei, fiecare pitoresti si fascinante pana la absurd.
Primul e "Suje" ("suge" cu accent ardelenesc), un personaj "iubit" de tot "regnul" din casa. E un individ trecut de 50 de ani, cu mustacioara haiduceasca, par inaruntit si relativ valvoi (+ un inceput de chelie), cunoscut si sub numele complet de "suge si fuge" - indeletnicirea lui de baza.
Fiind mai in varsta (restul suntem pana in 30 de ani), a fost pus responsabil atat in casa, cat si in ceea ce priveste cele doua masini primite in custodie ("astea nu-s masini de folosit in scop personal. La lucru si la hipermarket" - cam asta era una din replicile lui).
Pe scurt, "Suje" e genul omului ipocrit, lingau si paracios, care ar profita de pe tine in absolut orice situatie, doar sa se iveasca ocazia. Asta ca sa nu mai vorbim de cat de invidios si ranchiunos poate fi cand altul are/stie mai mult. Si toate sub masca unei aparente blandeti filantropice.
Suje a inceput sa acumuleze buline negre de la baieti pentru:
- interzicerea fumatului in bucatarie, holuri si masini. Doar pe geam sau balcon
- insistenele cretine ca fiecare dintre noi (si el) sa facem cu randul curatenie generala in fiecare zi, chiar daca nu era cazul.
- cerea putin mai mult bani decat costa benzina folosita de masini la naveta sau shopping. Trebuia sa ii iasa si lui partea de undeva.
- foarte insistent cu programul nocturn de liniste, inclusiv cand faceam cate-o "festa" pana tarziu.
- mistocar, barfitor, razbunator, agasant si pisalog
Dintre toti, eu am avut "norocul" de a sta cu el in camera si ma simt cel mai indreptatit sa scriu despre el.
La finalul lui septembrie a plecat in tara sa isi scoata niste masele, cu promisiunea ca va reveni peste cateva saptamani (like we needed nim anymore). Azi a sunat-o pe sefa de personal, anuntand ca nu mai vine. Le-am dat vestea la baieti si cred ca se va lasa cu festa in seara asta.

2 comentarii:

  1. Ii cunosc pe oameni astia si II URASC ! Ii gasesti peste tot, misuna ca niste infectii de care abia apuci sa scapi ca si de o masea stricata !

    Bine ca ati scapat, sa aveti viata linistita !

    RăspundețiȘtergere
  2. tipul asta seamana cu colegul meu de clasa

    RăspundețiȘtergere